koniec stránky


akcia:

Silvester 2008
alebo:
pre zmenu zase v Betliari


Termín:
31.december 2008 - 4. január 2009

(streda - nedeľa)

No čo už .. ďalší rok je pomaly za nami .. pre niekoho veselý, pre niekoho nie .. pre niekoho úspešný, pre niekoho nie .. ale čo už s tým narobíme, keď sme už raz takí .. pekní, mladí, šikovní a ukecaní?

Takže majte na pamäti že napriek všetkému .. sa priatelia nikdy nestrácajú .. a aspoň na konci roka poschádzajú .. veď aby si ten prechod do ďalšieho roka navzájom spríjemnili .. a poriadne si ho i užili?

No veľa slov, málo činov.. chata sa tentokrát nekoná.. sneh už bol a za ďalší sme nezaplatili faktúrky.. dom v Betliari ešte stojí a hrncov bude pri daždi dosť.. s kým nie sme na nože určite bude srdečne vítaný!

 

Takto to vyzeralo pred troma týždňami:
‚záhradná idylka‘
‚nestíhaný zber jabĺk‘
‚pohľad z betliarskej kuchyne‘

A takto to môže vyzerať o tie dva :
Ut 30.12. „prispôsobenie domu na nával hostí a dopečenie“
            - kto nemá čo doma robiť, nech sa dostaví pomôcť a zúčastniť sa voňavej atmosféry čerstvo napečených koláčikov

St 31.12. „stretko, hazard, víno, spev, jednoducho zábava“
            - zbaliť spacák, tekuté svetre, sladké i nesladké dobroty a štartovací euro balíček, pre nielen večernú oslavu doladiť hlasivky a doučiť sa poker aj blackjack (je potrebné opraviť strechu príbytku, tak nech to domáce kasíno niečo hodí!)

Št 01.01. „tak ako na Nový rok tak po celý rok“
           - čo tak poriadne sa vyspať, napapať, poprechádzať po nádhernom parku a ponaťahovať si kosti príhodným športom podľa počasia, to všetko s úsmevom na perách, peniažkami vo vačkoch a skvelými nápadmi čo s načatým dňom?

Pi 02.01. „výlet do Tatier, motokáry, kúpeľ pod hviezdami“
           - možno lyže, možno sánky a možno len super guľovačka, ak nás aspoň hory nesklamú, potom vyskúšať si jazdu na motokárach vo Svite (cca 150,-Sk/os. a účasť dobrovoľne povinná) a relax v bazénoch Popradu (tento krát nepovinná účasť ale škoda by bola, veď tobogany a voda vodička to je to pravé orechové)

So 03.01. „novoročný výstup na Volovec‘
           - takže takto, túry sú v JVS zvyklosťou a tou betliarskou je i každoročný výstup v prvú sobotu nového roku na Skalisko týčiace sa nad dedinou, takže ako účastníci silvestrovskej noci sa tejto tradície za každého rozmaru matky prírody s radosťou zúčastníme podobne ako zvyšok obce
Ne 04.01. „skonsolidovanie sa, pratanie a rozchod do všetkých kútov Slovenska“

Di-poznámky:
- vzhľadom na nutnosť rezervácie motokár zašlite mi Váš súhlas
- ak si chce niekto obsadiť samostatnú izbu tiež dať vedieť, inak spíme pokope kde sa bude dať podľa otužilosti a nárokov, max rozdelený na chrápací a tichý apartmán
- ohňostroje sú dovolené, len mi prosím neprizabite kocúra
- a aby som nezabudla ako tohtoročný vianočný darček Vás pozývam na vyprážanú zmrzlinu do Rožňavy (otvorené na Silvestra do 15.00, potom v piatok a cez víkend, tak si to nedajte ufrnknúť), mimochodom i ďalšie darčeky sú príhodné a ja ešte stále zbieram hrnčeky a delfínikov (vtipkujem)


Poker - pravidlá:
Cieľom hry poker je mať v ruke vyššiu celkovú hodnotu kariet ako ostatní hráči. Na začiatku každej hry dostane hráč päť kariet. Po uzatvorení základného kola stávok môže hráč vymeniť akúkoľvek svoju kartu za inú. Nasleduje ďalšie kolo stávok, po ktorom si hráči ukážu karty a stávky vyhráva hráč s najvyššou hodnotou kariet.

Existujúce hodnoty od najvyššej:
Kráľovská postupka – 5 najvyšších kariet (od 10 po Eso) v jednej farbe
Postupka jednej farby – ľubovoľných 5 za sebou idúcich kariet jednej farby
Štvorica – 4 karty rovnakej hodnoty
Full house – akékoľvek 3 karty rovnakej hodnoty + pár inej rovnakej hodnoty
Jedna farba – karty rovnakej farby bez poradia
Postupka – 5 po sebe idúcich kariet rôznych farieb
Trojica – 3 karty rovnakej hodnoty
Dve dvojice – 2 dvojice kariet rovnakej hodnoty
Dvojica – 2 karty rovnakej hodnoty
Vysoká karta – ľubovoľné karty a posudzuje sa karta s najvyššou hodnotou

BlackJack - pravidlá:
Cieľom hry blackjack je dostať sa bližšie k počtu 21 (súčet obdŕžaných kariet) ako rozdávajúci, ale túto hodnotu neprekročiť. Pred rozdaním kariet musí hráč vložiť stávku. Hráči aj rozdávajúci dostanú po 2 karty. Ak má rozdávajúci hodnotu 17 alebo vyššiu kartu už neberie. Následne sa rozhoduje hráč či berie ďalšiu kartu alebo stojí. Ak chce zdvojnásobiť stávku, môže brať iba jednu kartu. Ak prvé dve karty sú rovnaké môže hráč rozdeliť stávky.
Karty s postavami majú hodnotu 10, eso má hodnotu 1 alebo 11 podľa voľby hráča, zvyšné karty majú hodnotu aká je na nich uvedená.
Ak je celková hodnota hráča vyššia ako rozdávajúceho alebo je rozdávajúci trop (súčet vyšší ako 21) vyhráva hráč dvojnásobok stávky, Ak je to nerozhodné vráti sa hráčovi stávka, inak ju prehráva. Situácia BlackJack nastáva, keď sú prvé dve karty Eso plus ďalšia karta 10, víťazný blackjack vyhráva trojnásobok stávky.

Teší sa:
Di


začiatok stránky