hlavná stránka
koniec stránky

... a ako to dopadlo ... a ako to dopadlo ... a ako to dopadlo ...

Poprad 2009 - alebo: Čože je to päťdesiatka ...

8. - 10.máj 2009

Renka s Jarom, Zuzka2 s Di a Želwou, Gabika s Ivankou a Barborkou, Ľubo a Roman, Majka s Peťkou a Petrovia
v sobotu zrána polooblačno, neskôr teplo, v nedeľu celý deň takmer letná horúčava


Fotopríloha z 1. dňa

piatok - 8.5.2009

Stretávka JVS-ákov, oslava narodenín 1. päťdesiatnika
     Peťove polstoročie bude síce až o týždeň, no prví gratulanti sa zbehli už dnes. Chlapec spod Tatier v kraťaskoch a sandálkach (čítaj: Peťo) privítal vo svojom skromnom príbytku (rozumej: budúcom penzióne) najprv Jara, Renku a Zuzku 2, asi polhodinku po nich dorazili Kočišky s Ľubom a pri voňavom práve sa variacom gulášiku sme zanedbateľné dve hodinky čakali na Romana a jeho posádku : Dianku a Želvu.
     Medzitým sme stihli poobdivovať Peťku, pospomínať všetkých neprítomných (vrátane tých, čo sa hlasovania zdržali) a ochutnať Majkine výborné koláčiky. Po Romanovom príchode a následnej tajnej autogramiáde (Peťove blahoželanie bolo predsa treba aj podpísať) sme zasadli ku Majkinej prvotine – gulášu. Napriek Majkiným obavám bol guláš výborný a zmizol rýchlejšie ako lachtan zo ZOO.
     Po guláši sa vymetači hypermarketov vybrali na nákupy, Renka s Jarom a oslávenec Peťo robili au-pair Peťulke a Majka so Zuzkou klábosili v kuchyni pri úmyvání riadu.
     Majka nám uvarila kávu, na koláčiky sme dostali ešte bonus – šľahačkový kvietok a čakali sme na referentov nákupu. Jediný Peťo kávu nedostal a chudák si dlho myslel, že je to preto, že si neumyl nohy. Volali sme Romanovi, že Peťo už funguje na kofeínový dlh, súrne potrebuje svoju šálku kávy a kedy teda konečne prídu, lebo káva by bola , ale šálka chýba (a to je u secího stroje dost podstatná závada, ne? - milovníci filmu Marečku podejte mi pero iste vedia o čom hovorím)...
     Roman povedal (dovolím si citovať): „No to vieš Zuzka, pusť ženy nakupovať ... ale prídeme za 12 minút.“ Fakt alebo fikcia? To sa dozviete ... práve teraz ...
Takže: Keď Roman (opakujem: Roman) povie 12 minút, to je už samo o sebe fikcia, takže teraz fakty : Gabika s deťmi prišli po 30 minútach, Dia, Želwa a Roman po štyridsiatich a Ľubo ešte o pár minút neskôr. No to vieš Roman, pusť ženy (??? ) nakupovať ... Peťo už javil značné abstinenčné príznaky a tak sme rýchlo išli blahoželať, aby sa tej kávy konečne dočkal - myslím, že prvým zo série darčekov – magickým hrnčekom s fotkou JVS bol nadšený rovnako ako okolostojaci gratulanti. A keď nás bude mať plné zuby (zajtra?) prejde z klasickej kávy na ľadovú. Po absolvovaní gratulácií, ktorým dominoval Romanov vyčerpávajúci prejav, ktorý obsahoval prívlastky, o ktorých sa mnohým z nás ani nesnívalo (takže Roman si makač, neuveriteľný, úžasný, perfektný – dačo nenormálne) Peťo zapózoval fotografom s tortou od svojej krásnej polovičky a popozeral darčeky. Na fotkách to asi nebude vidno, ale nohy už mal umyté (v prípade potreby – som svedok).
     Nasledovala siesta, kočíkovanie Peťky a grilovačka. V úlohe hlavného grilovača sa predstavil Jaro so svojou šikovnou asistentkou Renkou, s vegetariánskou časťou pomáhali najmä Gabika a Majka, pri likvidácii klobás ochotne pomáhali všetci. O Peťku sa v tom čase príkladne staral jej skvelý veľký brat - aj ja chcem takého! (v prípade záujmu obratom vymením za jedného zo svojich).
     Večer nasledoval debatný krúžok pri Fernete, Majkinej Sangrii a podobnych destilátoch typu: Budiš božská ... Ústrednou témou bolo "Tak čo zajtra? - my ideme kupovať autosedačku“. Asi hodinku po polnoci sa debatný krúžok rozpustil a zaliezol do svojich spacákov. Dobrú noc!

Fotopríloha z 2. dňa

sobota - 9.5.2009

žubrienky: Okolo Štrbského Plesa, makači: Lavínište v Žiarskej doline

     Naša hlavná spisovateľka Zuzka2 odišla domov a tým pádom sme ostali bez dokumentatoristky, takže nasledujúce riadky budú viac než strohé (písané po viac ako polroku od akcie, však Slavo).
     Takže - ráno (no, ráno ...) sme vstali. Zuzka2 sa pobrala domov za deťúrencami a Slavom. Makačská skupina (Gabika s Ivankou a Barbinou, Di, Želwa a Ľubo s Romanom) sa pobrali do Žiarskej doliny pozrieť si 100-ročnú lavínu. Vyrazili pred obedom a prišli večer plní viac či menej emotívnych zážitkov.

     My s Majkou sme predsa len išli pred obedom kúpiť Peťke tú autosedačku, dieťa rastie a do vajíčka sa už veľmi nezmestí. No a poobede sme sa takto my traja a s Renkou a Jarom pobrali poprechádzať na Štrbské Pleso. Peťka spala v kočíku a my sme sa kochali.
     Večer sme sa všetci stretli v domčeku, čo sme robili celý večer si nepamätám - určite sme popíjali a odprezentovali dnešné zážitky na televíznom prijímači a šli sme spať.


Fotopríloha z 3. dňa

nedeľa - 10.5.2009

Popradské Pleso a späť

     Dnes sme si dohodli spoločný výlet na Popradské Pleso. Okolo 10.30 sme boli na parkovisku. Za zmienku možno stojí, že včera som na požiadanie dostal regionálnu zľavu 50% za parkovanie (mám EČ: PP), no a dnes som ju nedostal, ale na počudovanie ju dostal Roman (s EČ: KE!!!). No keď toto má logiku ...
     No ale nič ..., my sme si rozprávajúc sa šliapali chodníčkom na Trigant a ďalej sme pokračovali zimným chodníkom až na Popradské Pleso. Okolité kopce boli

zasnežené i po plese ešte plávali kryhy, ale zima nám nebola a takmer sme sa opaľovali. Trošku sme sa najedli a napili, niektorí sa tuším posilnili i polievkou v reštaurácii, no a potom už nezostávalo nič iné, ako zostúpiť do civilizácie. Šli sme po asfaltke dole a potom hore, stretnúc koníka ťahajúceho vozík, až na Štrbské Pleso.
     Na záver dňa sme sa už iba vrátili do domčeka, zbalili sme sa a hajdemo domov.
     A tešime sa na oslavu ďalšieho päťdesiatnika ...


Napísala: Zuzka 2 (1.deň) a Peter (2.a 3.deň)
Nafotili: Želwa, Majka, Jaro, Ľubo, Peter
hlavná stránka
začiatok stránky