hlavná stránka
koniec stránky

... a ako to dopadlo ... a ako to dopadlo ... a ako to dopadlo ...

Silvester 2008 - pre zmenu zase v Betliari

31. december 2008 - 4. január 2009

viacdenní - Diana, Ivetka, Rasťo, Želwa, Maťka, Romano, 3 Kočišky, Zuzka4 a Ľubo
dočasní - MP2, Zuzka2, Slavo
zima ako v ruskom filme

Fotopríloha zo Silvestra


streda - 31.12.2008

Sústredenie JVS v Betliari, oslava Silvestra
     V Betliari boli prví ako tradične MP2 (malý Peťo sa "nedostavil"). Aj Dianka s Rasťom museli urýchliť nákupy. Všetci – aj došlá Ivetka, Bátovky a Romano s vecami Kočišiek - boli unesení okatou Peťkou z dielne Budických. My ostatní sa tešíme aspoň na fotky, keďže z objektívnych príčin sme sa dovalili ako poslední piati po siedmej. Kapustnica sa už varila, len sme ju rozmnožili do 2 hrncov, aby stačila na 2x. Uctili sme si aj pamiatku známych zosnulých na cintoríne sviečkami. Staroročná kapustnica nielen výborne voňala, ale bola aj výborná, pikantná, zvládli ju aj deti (Maťa mala paradajkovú). Stôl sa prehýbal pod koláčikmi, Demänovkou a inými tekutými a tuhými obživami. Slavovi zrejme niečo nesadlo, ale sadlo mu na žalúdok, tak si šiel s vyprošťovákom ľahnúť a prespal aj
polnoc.
     Na Nový rok sme si pozreli dlhý cudzí ohňostroj a potom spustili aj náš kratší s doplnením prskaviek. So šumivým mokom sme si popriali všetko dobré, zdravie, šťastie a iné nehmotné veci. Po rozmrznutí sme rozbalili prvú očakávanú hru POKER a už to šlo. Deti mali zatiaľ vlastný program plný ohadzovania, pletenia, hudby, TV a hier asi do 2.h. Žetóny pri hre delila Diana, ale sebe dala akosi menej, alebo ju má niekto veľmi rád, lebo vypadla ako prvá, keď stavila aj požičané peniaze. Postupne vypadli okrem Želwy s Romanom všetci a postupne sa presunuli do ležiacej polohy. Po víťaznom pokri sa Romanovi ešte chcelo hrať a Ľubo s Rasťom si s ním zahrali červeného kráľa. Spať sa šlo po 5., Ľubo najneskôr.


štvrtok - 1.1.2008

Nový rok v Betliari
     Zobudili sme sa do studeného, suchého dňa, po raňajkoobede sme sa vybrali na prechádzku do betliarskeho parku. Zuzke4 robili sprievodkyne parkuznalé Maťa a Iwa. Ostatným Diana. Okrem známych miest sme zašli k lesnému pavilónu-bosňáku-pozorovateľni zveri z 19. st. Na veľkom zamrznutom jazere sme si zahrali šiškobal. Vyhrali všetci.
     V dome bolo teplo, voňavo od kapustnice a iných práve vyrobených jedál. Pozreli sme si prvé fotky na PC - Ľubo-

ve z Dánska, z  minulého Silvestra z Raja, Lajošky, prezentácií plných pekných fotiek, prasaťa, a iné.
     Homulkovci nás potom opustili, keď sa dočkali fotiek z Grécka. Deti mali zase svoj program, len Barby sa s nami učila Black Jack-a. Zvládli sme aj to, bankárka Diana by si dobre zarobila, keby sme hrali o eurá. Najlepšia bola Ivetka, ktorá nechápala, prečo je raz eso za 1 a raz za 11, ale jediná mala Black Jack, ani o tom nevedela. Postupne sa vypadávalo a išlo sa spať.



piatok - 2.1.2008

Hrebienok, Svit, Aquacity Poprad
     Romano a Ľubo vstali na budík, aby sa na nich nečakalo, lebo o 8. vstávame a o 9. je odchod. Odišlo sa o 10-tej, ako to už u JVS býva, ale len kvôli plným WC a kúpeľni.
     Vo Veľkom Slavkove sme sa „zase“ stretli s Ľubom a jeho dvoma kočkami, bolo už okolo obeda. V Smokovci sme si požičali 5 sánok za cenu 4 a vyšliapali na Hrebienok. Odtiaľ sme sa viackrát spustili po dvoch a Ľubo osve na svojej lopate. Prežili sme všetci, len pár modrín nás bude chvíľu bolieť. Cesta do Svitu bola krátka, čakanie na motokáry príjemné, teplé, čajíkové a hranolkové. Prvá trojica bola Maťa-plynárka, Želwa-pretekárka a Iwa-šikul-

ka, druhá chlapci a tretia Ivetka, Diana-víťazka a Kysi. Naša mlaď Zuzka4 a Barby už do šiestej nestihli, ostali smutné. A ešte aj potom, keď ronili slzy, lebo sa nedostali do Aquacity. Iwe to bolo jedno, Ľubo nemal plavky a Kysi tam už tiež 2x bola a nechcelo sa jej tlačiť v bazénoch. Na lístky sa čakalo asi 40min kvôli platbe kartami, Sk, eurami a plno ľuďom. Ľubova posádka odišla do Betliara, po ceste snežilo, ale v Betliari nič. Statní vykúpaní videli laserovú šou, tobogánovali sa, plávali, tlačili sa, blbli ako malé deti (prečo ako?), saunovali sa. Deň zavŕšili neskorou večerou na salaši a príchodom domov po polnoci.



sobota - 3.1.2008

Výstup na Skalisko
     Konečne SOBOTA – Betliarčania majú novoročný zraz na Skalisku. Ráno bolo ako mrazom maľované – jasno a -10st. Odchod sa radšej neplánoval, preto sa odišlo pred 10-tou. V Čučme sa nechali 2 autá a začalo sa šliapať. Na chate Volovec bolo plno, hore už menej, všetci už odišli, ostali len skalní – Robko z Rožňavy (SuperstarIII) - a pár opilcov, z nich jeden striptér. Výhľady na Tatry, Kojšovku, Spišský hrad, Maďarsko boli úžasné a stálo to za tých pár

hodín hore-dole. Roman dole zistil, že má defekt, rezervu deravú, ale Rasťova sadla akurát. Zatiaľ v dome ostali urazené Barby a Zuzka4 za včerajšok a Maťa-modrinová s pastierkou Kysi. Okrem varenia, upratovania a jedenia zašli spolu aspoň do parku. Deň sme zavŕšili spoločnou vyprážanou zmrzlinou v Rožňave a dlhými rozhovormi aj s Ivanou2 a Gejzom z RV, nepokrvnými Dianinými príbuznými.



nedeľa - 4.1.2008

Betliarský kaštieľ a rozchod domov
     Ranostajky Bátovky odišli o 9.h a my po obede s čerstvo zobudenými Rasťom a Ľubom na prehliadku kaštieľa. Vonku bolo hádam -50st., dnu -5st. Ivetka s Romanom ušli pred upratovaním a prišli o fotky z Dianinej letnej cesty Beneluxom, Prahou a Parížom. Diana sa o 8.h.

večer konečne dočkala, že sme odišli podľa poradia stojacich áut vo dvore a mohla si vychutnať ticho a Rina.      Čo dodať? Plno sa tu toho nezmestilo, ale keď si to dočítal-a, asi Ťa do zaujalo a príď s nami zas. K letným plánom sme sa dostali len okrajovo, všetko je otvorené.


Napísala: Gabika, alias Kysi
Nafotili: Kysi & Di
začiatok stránky